dijous, 16 de desembre del 2021

Lliçó 6: Bucles amb Rey i BB-8.

 

En aquesta lliçó, els estudiants aprendran més sobre els bucles i com implementar-los en codi Blockly. L'ús de bucles és una habilitat important en la programació perquè la repetició manual de comandes és tediosa i ineficient. Amb els desafiaments de Code.org, els estudiants aprendran a afegir instruccions als bucles existents, ajuntar programes repetits en bucles i reconèixer patrons que necessiten ser enllaçats. Cal assenyalar que els estudiants s'enfrontaran a desafiaments amb moltes solucions diferents. Això obrirà discussions sobre les diferents maneres de resoldre els desafiaments amb avantatges i desavantatges de cada enfocament.

Objectius

-Identificar els beneficis de fer servir una estructura de bucles en lloc de la repetició manual.

-Emprar una combinació de comandes seqüencials i en bucle per arribar al final d'un laberint.

Vocabulari

-Bucle - l'acció de fer alguna cosa una vegada i una altra.

-Repetir - fer alguna cosa de nou.

diumenge, 12 de desembre del 2021

Una medusa impressionant.

Uns científics troben una medusa Halitrephes maasi a 1225 metres de profunditat a l'Arxipèlag Revillagigedo de Mèxic. IMPRESSIONANT...

dimecres, 8 de desembre del 2021

Lliçó 5: Crear art amb codi.

 


Descripció
En aquesta lliçó, els estudiants prendran el control de l'Artista per completar els dibuixos en pantalla. 

Aquesta etapa de l'Artista permetrà als estudiants crear imatges de creixent complexitat usant nous blocs com moure's cap endavant per 100 píxels i girar a la dreta per 90 graus.


Objectiu
Partint de l'experiència prèvia dels estudiants amb la seqüenciació, aquesta lliçó treballarà per inspirar més creativitat amb la programació. 
El propòsit d'aquesta lliçó és consolidar el coneixement de la seqüenciació mitjançant la introducció de nous blocs i objectius. En aquest cas, els estudiants aprenen més sobre els píxels i angles usant els nous blocs, mentre practiquen les seues habilitats de seqüenciació. A més, els estudiants podran visualitzar noves metes, com programar l'Artista per dibuixar un quadrat.